Selasa, 24 Februari 2009

Make Up

Masa menjelajah blog kawan2, miss saiko ada wat tag pasal make up n dia kata sapa2 nak buat sila la buat...So, disebabkan saya nie tak de benda nak cerita, saya buat la ye tag nyer miss saiko..:D


Saya nie jenis muka tak bermasalah, so saya tak fokus kat satu2 produk..Semua saya balun....


OK, kita mulakan satu-persatu la ye....Mula-mula kita pakai toner khas dari Clean & Clear, pastu pakai Olay Total Effects dan akhirnya pakai foundation dari Maybelline...
Kemudian, pakai bedak yea..Saya pakai bedak murah2 jer...Pakai bedak Miami dari Cosway..Hehe....dulu pakai bedak ZA, namun sejak 2 menjak nie dah kena kurangkan bajet, kenala pki bedak murah2 sikit..huhuhu......
Eyeshadow saya suka pakai silkygirl punya...Disebabkan hari nie saya pakai baju kaler pink, so eyeshadow pun mestilah colour pink..hehehe......Then, maskara saya pakai Maybelline..Saya kena pakai 2 maskara coz bulu mata saya nipis, tu yang kena pakai tebal2 sikit...
Blusher pun saya pakai silkygirl nyer.....
Akhirnya untuk bibir, mula2 saya pakai lipice lipbalm 'n lipstick Maybelline.....
Finally, nie la hasilnyer.....
Tadaaaa.....
OK, siap sudah tag nie..Ada sape2 nak tag saya tak?Sangat2 dialu2 kan k.......

Tiada ulasan: