Khamis, 27 Januari 2011

Selamat Bersara En Aladin

Dah seminggu lebih en Aladin nie pencen..Mesti seronok kan dapat duduk rumah..X payah nak fikir2 pasal kerja lagii..Hehehehe..Mesti ada yang tanya sapa en Aladin nie..Dia nie Peg Logistik kat PSR...

17.1 ari tue merupakan last day dia kerja nagn Perkhidmatan Awam..Lebih kurang 30++ thn bekerja ngan perkhidmatan awam..seorang yang sangat berdedikasi dan seorang ketua yang mudah di ajak berbincang..Seorang yang tidak mudah melatah walaupun apa jua berlaku......


Saya anggap dia nie macam ayah saya sendiri..Sebab dia selalu nasihatkan saya dan banyak ajar saya macam2 perkara..


 Walaupun dia di Unit Logistik, namun dia lebih rapat ngan kami di Unit Kewangan..Dialah kawan yang selalu kami buli (ahakzzz.... ), selalu kami kirim makanan ngan dia nie..Namun dia tak pernah merungut..sentiasa jer melayan karenah kami2 kat Unit Kewangan..sehinggakan ada sampai staff di unit lain kata en Aladin berat sebelah...Namun, dia tak pernah marah n kecik hati.....Kami memang amat terasa ngan ketiadaan beliau...huhuhuhu 


So, sempena hari terakhir belaiu di sini, kami kakitangan awam PSR ada buat sedikit majlis tuk beliau.....N pertama kali dalam sejarah saya, saya jadi emcee...Hehehe..mula2 takut gak..Yerla.....tak pernah buat kan?Tapi, bak kata my boss, klu x cuba, sampai bila pun kita tak boleh buat..So, saya cuba gark..


Menu tk hari tue, nasi beryani...Erm..saya nie memang x berapa sangat ngan nasi nie..So, saya memang tak makanla..Mujur ada nasi putih..So, makanla gak nasi putih ngan daging kambing.....



So, tuk En. Aladin, Selamat Bersara dan semoga terus berbahagian di samping keluarga tercinta..Jangan lupa kami di sini......

6 ulasan:

eLLy berkata...

kita belajar dari kesilapan.. walaupun itu hanya lah kesilapan kecil yg selalu di besar2kan oleh orang lain

my berkata...

HEHEHEH kak shidahh, BULI ayah kite yer?? dush3x!!! hahahahha, TQ kak buat entry pasal ayah.. hehehe nnti ayah baca.. hihih

PutRee SeJiNjaNg berkata...

oklah tu pernah gak try nak jadimc..kalau tilla mmg mgigil kaki..hehheh

~ Lady ell ~ berkata...

laa...ada juga nama aladin yer..dulu akk ada kwn nama ayah die alidin...asek lah kene ejek jer...

shidah berkata...

kak elly ~ btul tue kak..saya akan cuba perbaiki lagi....
my ~ ala..buli2 manja jer nie..hahahaha
tilla ~ ermm..tu yg suara bergetar jerk..hikhikhik
kak ell ~ tuela kak..mula2 masuk keje kan..eii...klasiknya nama dia nie...tp orgnya mmg sangat baik

☆ lieya latif ☆ berkata...

sedih kan shidah bile ade perpisahan nie...tapi nak wat camne kan, kat mane2 pun tetap ade yg lame dan yg baru.....

tapi tang mkn2 tu yg best tu hihihihi (akak ko ni mmg kuatmkn skrnag ni so abaikan kerakusan die ni yeak heheeheeh)