Sabtu, 26 Mac 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Setelah sekian lama, akhirnya hari nie tertunai sudah impian di hati tuk tengok filem epik KRU nie...Memang filem terbaikla.......Dari 5 bintang, saya bg 4.5 bintang.....Jalan cerita yang sangat menarik...

NAMUN.......

Di sebalik cerita yang best tue terselit 2 benda yang agak menyakitkan hati kami....
Yang pertamanya, ada sekumpulan budak perempuan yang berbaju kurung dah buat panggung wayang tue macam panggung wayang tue diorang yang punya..HAMPAGAS sangat2.....Orang tgh syok2 tengok, diorang boleh mengilai duk ketawa macam orang gila...Mula2 sabar gak, tapi tengok macam dah orang gila pulak..Last2 ada sorang lelaki nie baling ntah apa ntah  kat dia barulah senyap..Padan muka.....

Yang keduanya pulak, ada 1 couple nie....Mula2 dia ddk kat seat yg hujung belah kiri.....N masa saya g toilet jap, diorg masih kat seat tue lagi..Tup2 sy masuk blk panggung, diorg dah ada kat belakang seat kitorg....Lantak diorg la kan..Bukan panggung saya pun nak larang diorg nak ddk mana...MASALAHnya........Perilaku diorang yang menyakitkan hati kami...Tak tau apa yang dibuat, sampai bergoyang2 seat kami yang kat depan nie....SAKIT HATI betul tau tak....Orang tengok wayang, korang buat wayang..Korang nak buat, lantak korangla..Tapi, janganlah sampai ganggu orang lain..B**G*K betul tau x....
Dari orang nak tengok citer tue penuh khusyuk, jadi tak khusyuk dah....

So, kesimpulannya, hari nie memang hari yang paling tak best masa tengok wayang....

9 ulasan:

ciktanah berkata...

ketahuilah, bahawa dia tengah bercanda kak.. wakakakakakaka sengal tol budak2 tuh! apsal x report je kak? uhuuuu

shidah berkata...

ms akak toleh belakng, pergh..punya baik si lelaki duk baring kt pempuan tue tau x..malu akak tgk tau yas

ciktanah berkata...

kak, lain kali tegur je kak.. yas pernah lalui situasi mcm tu.. kita g dengan kawan-kawan perempuan kita, elok budak tu duk bawah, alih pi naik atas.. pas tu buat aksi ntah ape2.. yas tegur la.. ckp nak kita report ke? budak tu dah bengang plus malu terus keluar. PADAN MUKA. x malu kot diorang ni!

ZanaNordin berkata...

wallawaei
bab couple tu paling sakit hati..
kot yer pun..nak buat projek ke apa...jgn ler menyusahkan org lain...
pi duduk jauh2 nun...

sakit jiwa betul ngan spesis cam nie

shidah berkata...

yas - erm..akak mmg ssh ckit klu nak tegur2 org nie..hehehehe

kak zana - tau x per kak...akak bygkan jer la...kerusi kitorg sampai bergoyang

Dilla Ady berkata...

dasatnye ye shidah sampai camtu skali...da kemaruk sgt tak tahan ke ape?

nape tak amikkan gambar jek biar diorang malu..kalu diorang marah ckp la abih yg diorang buat tu org tak marah, org suke? tak skola btul la...

sib baik tak penah lagi terjumpe spesis camni..

shidah berkata...

dilla - hahaha..tau x per....bygkan jerla..kitorg yg dah kawin nie pn x buat aksi2 ganas tau..nie budak bru nak hidup dah buat mcm tue..memalukan kaum melayu jer tau

ummi anum berkata...

Subhanallah..apa lah yang diorang buat sampai bergoyang kerusi tu...nape shidah tak amik gmbr jer???baru padam muka..

shidah berkata...

kak anum - iwan x kasi la kak....lgpun dia x nak kecoh2....