Rabu, 23 Mac 2011

KLUANG RAIL COFFEE TIDAK HALAL

Terkedu jap bila baca artikel nie ptg td kat FB...Sebabnya saya selalu makan kat sini......Sebelum nie saya memang ada dengar khabar2 angin berkenaan perkara nie, tapi, masa tue ada seseorang yang agak dihormati di Daerah Kluang, menafikan perkara tersebut..So, saya agak yakin la ngan benda nie...
TAPI....................

KLUANG RAIL COFFEE TIDAK HALAL!!!!
Keputusan analisis sampel makanan yang telah diambil di KLUANG RAIL COFFEE oleh Jabatan Agama telah diterima. Didapati kandungan serbuk kopi (termasuk kopi uncang) positif mengandungi campuran bahagian BABI..Juga terdapat kandungan ALKOHOL dalam madu yg digunakan dlm ramuan roti bakar (SAYA SALMIAH SENDIRI TEL TUAN KHADI KLUANG UTK MENDPTKAN KEPASTIAN) disebarkan oleh Persatuan Pengguna Bumiputera Daerah Kluang. Tolong sebar-sebarkan...


Amik artikel nie dari blog kak zana...TQ kak sebab bg share bnda nie sebab artikel yg dari FB cikgu Salmiah nie dah delete...Nasib kak zana terus update...So, dapatlah saya sebarkan di sini....

Saya tunggu ustaz khalil ( kadhi kluang ) update blog beliau berkenaan perkara nie....Nanti kalau dah ada pengesahan dari beliau, saya update lagi yer...

6 ulasan:

ZanaNordin berkata...

u're welcome
sharig is caring
abg hemlin siap hantar mesej kat kak zana tau pasal nie...
pastu dia direct called ke pejabat agama utk tahu status sebenar..yelah, kot2 ler sumer tu fitnah ke apa kan...tu yg abg hemlin terus called utk sahihkan berita tu
and
memang betul pun berita tu..hu hu hu

Dilla Ady berkata...

shidah,

mintak izin share info nih kt blog dilla pulak ye..

thanks dear!

shidah berkata...

kak zana - huhuhuhu..terkedu sgt ngan berita nie kak.....

dilla - wokey dear :)

☆ lieya latif ☆ berkata...

tu leee shidah....dah le port peberet akak bile balik johor koooo huhuhuhu....

takpe la kite tak tau kan....ni dah tau kene laa jage2...tak baik la owner tu....kire die dah pedajalkan kaum muslim...

salmiah berkata...

Alhamdullilah hari ini, hari yg baik (25/3) sudah keluar artikel tentang KLUANG RAIL COFFEE TIDAK HALAL dalam HARIAN METRO. Insyallah petang nanti saya akan scan dan masukkan dalam fb saya CIKGU SALMIAH RAMLI. Saya terpaksa nyahaktifkan fb saya semalam sebab terlalu ramai orang add saya dlm fb mereka dan berlaku perdebatan dlm forum...jadi utk keselamatan, saya nyahaktifkan fb saya tu...maaf atas segala kesulitan...

shidah berkata...

kak lieya - huhuhuhu..btul kan kak..

cikgu salmiah - thankz 4 d info yer :)