Khamis, 11 Julai 2013

Ramadhan #1

  Assalamualaikum....
Syukur Alhamdulillah..Berjumpa lagi kita bulan penuh keberkatan Bulan Ramadhan.

Tahun nie tahun bermakna dalam diri saya dan suami..Sebab puasa kali nie memang sangat2 meriah dengan adanya si kecik kami...Dia punya kecoh macam dia yang berpuasa sehari suntuk...Hehehehe..Memang meriahla keadaan rumah...

 Menu sahur hari pertama :


1. Ayam panggang berempah
2. Sayur lemak kobis putih
3. Sambal belacan

Selingan....

Budak excited bangun pukul 4 pagi nak sahur bersama ayah ibu..


Cabaran hari pertama..
Alahai anak manja sorang nie..Dia asyik terhantuk jer....Memang tak diam langsung..N kerjanya nak berdukung jer...Hari pertama awal2 bolehla mak ko nie melayan..Dah petang2 sikit alamatnya nangis ke apa biarkan jer...Manja sangat nie...

Start masak tuk berbuka puasa jam 5.00 petang....
Menu untuk berbuka pula :


1. Ikan bawal masak masam manis
2. Sayur kangkung goreng belacan
3. Sotong masak kicap
4. Kuih karipap n Kasturi

Dalam pukul 6 ptg en husband ajak pegi cari kuih...Memang tak der niat nak pegi PARAM sebab tau dah memang ramai sangat orang..So ke Taman Harmoni rupanya pun sama gak...Pergi kat Pasar Kg Chokro, yg ada jual hanya air jer....Kuih 1 pun tak ada....Mujurla Depan Masjid Al Falah ada kuih dan kuihnya pun sedap..Menepati citarasa tekak en husband saya yang peminat tegar karipap n kasturi...



Kan saya dah cakap orang paling excited time makan adalah ISYRAF NAUFAL...Seronok bukan main dia...


p/s :
Azam saya tahun ini Saya nak cuba masak hari-hari...
Kurangkan pembaziran..
Hadkan beli kuih cuma RM 2.00 jer....