Jumaat, 6 Februari 2009

Saya Sedih...

Saya kan ada buat luahan perasaan hari tu kan, saya ingatkan benda nie dah selesai, rupanya tak setel lagi.Saya kan baru balik dari IPPM semalam, dahla saya nie penat, dengan tak tidur malam tadi siapkan laporan n format laporan ABM, masuk-masuk kerja jer dah macam-macam cerita saya dengar.
Kat ofis saya nie terpisah antara 2 bahagian iaitu bahagian kewangan n bahagian pentadbiran.Kat Pentadbiran ada 8 org staff n kat bahagian kewangan ada 4 org staff.See???x ramaikan staff kat pejbt am ( x termasuk wadar ).
Yang tahu tentang kewujudan blog nie cuma 2 org jer kat ofis nie.Saya tak taula antara berdua nie, 2 2 kawan saya, 2 2 saya anggap macam kakak saya sendiri, tapi tak sangka ada yang sanggup tikam saya dari belakang.Dia boleh cakap ngn driver tu pasal luahan perasaan saya tu.Kenapa dia nak kena cakap?Kenapa?Sebab semua orang baik ngan dia, jadi dia boleh buat semua nie.Sampainya hati dia kan?Tapi, dia boleh buat muka tak bersalah langsung.Sana cakap sini, sini cakap sana.
Dahla tu, kat bahagian kewangan nie semuanya dah veteran2.Saya jer yang muda.Semuanya dah memang pangkat mak pada saya.Siapa yang kerja ngan gomen mesti tau pasal SKT kan?Tadi typist bagi tunjukla markah2 yg boss bg tuk SKT tahun 2008.Salah seorang dari kerani kewangan nie tak puas hati tentang markah dia.Spontan dia blh ckp ngan CC Unit Logistik, lepas nie jangan bagi dia apa2 kerja dari unit logistik, suruh bagi pada saya.Sebabnya, saya dapat markah banyak.Salah saya ke sebab saya dapat markah banyak?Saya ke yang bagi markah kat diri saya sendiri?Kenapa nak pertikaikan saya?Saya akui dia memang banyak membantu saya.....Tapi janganlah salahkan saya.saya tak tau apa-apa... N yang paling saya sedih sekali, rupanya dia pergi selidik cerita sebenar pasal saya n driver tu..Dalam erti kata lain dia tu busy body yang amat melampau.N dia dah tau tentang kewujudan blog saya.. Dan2 tu dia tanya orang url blog saya..
Saya tak tau la saya nak cakap apa..Saya betul2 terasa hati kali nie.Dengan orang yang sampaikan cerita kat driver tu n pada orang yang tak puas hati ngan markah prestasi saya.....
p/s : kak zana, shida harap akak tau sapa yang shida maksudkan.Jadi, shida harap akak jangan terasa k...Nie cuma luahan shida jer......

2 ulasan:

Zanna_MamaBatrice berkata...

Ok .... x terasa pun coz' tak buat kan....
nak buat camner shidah...camtu ler "manusia" belakang kemain lagi...tp depan kita mulut manis sungguh...dah kena ngan org yg sama ..... tu pasal ler buat dono jer....yg penting kita tahu apa yg kita buat....

pstt : org sama jugak ker yg bg url blog shidah kat PT Kew sorang lagi tu...?

i.am.belle berkata...

oh oh, biasanya kalau kerja dlm company yg ramai sgt staff melayu nih, jadinya mcm gitu. biasalah tu pu3 manusia ni mmg suka dengki.

always think positive, biarkan aje cimpanzi yg keji itu.

sori sibuk komen sbb tgk entri nih rasa terpilu plak.