Isnin, 19 September 2011

HELP

Salam semua...
Ermm..saya benda nak share n minta bantuan semua kawan2 blog saya yang tersayang..Harap dapat membantu saya yer....

Ermm..macam mana nak mulakannya yer??
Serba salah rasanya nak memulakan..

Saya dah kahwin 9 bulan..Yer benar, pasti semua akan cakap, relax la..masih dalam mood honeymoon lagi..Cuma saya rasa saya perlu lakukan sesuatu....

Tadi saya g klinik n minta nasihat....So, saya dah beli folic acid..cuma sekarang nie saya rasa mcm was2 pulak...

Adakah saya perlu makan folic acid nie??? Ataupun tunggu jer dulu..

So, saya minta bantuan kawan2 semua tuk bagi cadangan kat saya

Terima kasih semua.....

2 ulasan:

Miracle Lovelyz berkata...

shidah...mmg bagus amik folic acid. akak dah jumpa dktor pakar, mmg dia suggest teruskan mkn folic acid smpai kita disahkan pregnant, mase pregnant pun kena amik gk. salah satu sbbnye utk elakkan kecacatan spina bifida kpd janin... akak smpai skrg msih amik folic acid walaupun lum pregnant2 lg, msih sabar menanti.... klau nk tau lbih lanjut, shidah bleh baca article "Faedah Asid Folik kepada Kesuburan dan Kehamilan - Dr Zubaidi Hj Ahmad"

ZanaNordin berkata...

mak cik...
gi ler makan folic asid tu
jgn ler was2...
seelok2nya...6 bulan sebelum merancang utk pregnant dah kena ambil folic asid nie tau.....