Isnin, 15 April 2013

9 BULAN SUDAH!!!

Wah sungguh tak sangka...Anak teruna saya dah berusia 9 bulan hari ini....Cepatnya masa berlalu....


Perkembangan Isyraf Naufal :
Berat : 8 kg 
Panjang : 65 cm

Yeah...perkembangan terbaru Naufal dia dah ada gigi 2 batang...Nie ada mewarisi mak nyer sebab gigi yang tumbuh tue gigi kapak serupa maknya n nampaknya giginya jarang serupa bapaknya...huhuhu..nie tanda2 mak n bapak kamu kena simpan duit tuk buatkan braces tuk kamu la nak oi.....

Dan Naufal gak dah mula nak memapah...Sejak dah mula nak memapah nie dah berapa kali jatuh..Hihihi..X per nak, tuk belajar ibu pejam mata nampak kamu jatuh nak.....Tapi perangai dia lak klu dah berdiri tue dia akan lepaskan tangan 1....Manala tak jatuh....Then kalau dia jatuh tue dia amik amik feel dulu bru nangis.....Bukannya terus nangis.....

Anak yang semakin manja.....Kalau boleh nak maknya duk ngadap dia jer..Tak payah buat apa2 kerja..Alahai anak oii...rumah kita nie tak ada maid syg.......Kalau ada maid, ok ibu duduk diam2 ngan kamu jer.....Nie ibu gak kena buat semua kerja....

Bab makan pulak, agak memilih,,dia x nak makan apa yang makanan yg sesuai tuk dia...Apa yang org tua makan itula yg dia nak..Kalau dia tak nak makan, dia akan menyembur...

Dah mula pandai membebel...2 patah perkataan yang selalu keluar dari mulut dia  BUAH....BABA...

Naufal pun dah pandai berebut barang ngan abg irfan...Apa yg irfan guna cepat2 dia akan rampas...Berusaha sedaya upaya tuk mencapai.......Hai..memang gamat kalau budak berdua tue berkumpul....Tapi itula yang membahagiakan kami..

Lagi 3 bulan genap umur Naufal setahun..Ok dah boleh mula pla tuk 1st birthday party Naufal nanti..


Alamak.......birthday Naufal nanti kena bulan puasa la.....

1 ulasan:

lieyalatif berkata...

Kejap je shidahkan....dah nak sambut first besdey x lama lagi....

Alhamdulillah naufal membesar dgn sihat....