Rabu, 27 Januari 2016

CERITERA ISYRAF NAUFAL


Lama tak menyembang kat sini..
Entahlah perasaan seminggu dua nie berkecamuk sangat..Tak tau penyebabnya...Seakan takut akan kehilangan yang tersayang..
Bulan 12 bulan agak mencabar bagi kami....
Dengan penutupan akaun, dengan Naufal yang tak sihat....Dugaan sangat2 buat kami..
Alhamdulillah, b4 balik Johor Naufal dah ok....Tidur malamnya tak terganggu lagi..Selera makannya pun dah kembali normal..
Nasi lemak hari-hari pun tak apa..Sampai kami ayahibu dia yang muak tengok nasi lemak..Hahahaha...
.
.
Tahun nie Naufal dah 4 tahun..Plan awal memang nak hantar dia gi sekolah..Tapi bila kami berbincang husb n wife, kami decide hantar dia PASTI next year..Biarlah tahun nie dia puas2kan main ngan atuk nenek dia.....


Mulut dia sekarang Ya Ampun, seriusla...ibu dia kadang2 tak larat nak layan dia berbual..Hahahaha...Matila dapat mak macam nie...Bercakap masih tonggang langgang..Tapi tak per, ibu dia masih faham apa yang dia cakap.....Ayah kena lebih fahamkan yer..Hahahaha 



Tantrum dia alhamdulillah dah berkurang...Tak terlalu mengamuk macam dulu..Tapi bila dia nak sesuatu dia mesti dapatkan....Bila kat kedai beli mainan kalau dia nak 3, kena ambil 3..Urut dada mak dia..Ayah dia cuma mampu geleng kepala....


Dialah racun..Dialah penawar bagi kami semua...




Doakan la tahun nie Naufal dapat adik yer.....Kesian Naufal tak ada kawan nak main......Main sorang2 jer.Kawan2 baya dia semua dah ada adik...Malah ada yang masuk 2 adik diorang..Hahaha..Alhamdulillah, bertambah umat Nabi Muhammad.....
Doakan kami yer...

2 ulasan:

shahruddin nor mat han berkata...

salam perkenalan..jemput melayari blog saya untuk mendapatkan informasi berkaitan produk Penjara Tawau, sabah.

Amie berkata...

Assalam Shidah,
tak perasan pulak Shidah ada blog....baru tau ni he he heee...