Isnin, 11 April 2016

SEMPORNA 2H1M

 Percutian tak terancang kami sekeluarga..Plan asal husb nak pergi lawat kubur arwah atuk n nenek...So fikir2 baik bawa sekali Naufal jalan2 Semporna n stay 1 malam kat sana...
So hari rabu baru cari hotel semua..N macam biasa segala urusan sayala kena uruskan..Husb tau bagi duit jer...
Nak jadi hal, malam sebelum kejadian, tiba2 kereta wat hal..Masa tue dah fikir, x jadilah program esok nie..Mujur adik ipar husb merangkap ana punya biras datang menyelamatkan keadaan..
So boleh tidur dengan senyum sebab jadi jalan-jalan..Hehehe

09 APRIL 2016

Macam biasa, bangun pagi ada drama ngan Naufal..Tak nak pakai baju jalan..Nak duduk rumah jer..Pujuk2 ok la gak, tapi x nak seluar jalan..Sebab excited mak nak g jalan, mak layankan jer....
Time breakfast pun sama wat hal, x nak makan mee..Nak nasi goreng..yg sedih nasi goreng belum ada....Layankan dia makan muffin..Alhamdulillah sebiji muffin habis dia makan....
Ayah tengok stress jer sebab kereta baru cuci malam tadi, anak mula sepahkan..Hehehe


Alhamdulillah, perjalanan lancar sangat-sangat...Gerak dari Tawau jam 8.30 pg n sampai Semporna jam 10.15 pagi.. Sampai terus pergi kubur arwah atuk n nenek...


Selesai kekubur, kami terus gerak ke Pusat Pelancongan Lautan Semporna, tapi orang sini panggil tempat nie FLOATING...


Bayaran masuk RM 3.00 dewasa..Kanak-kanak x perasan sebab Naufal free :)






Nampak tak ikan n landak laut tue?








Naufal menghayati pemandangan laut yang sungguh indah....
Allah, memang sangat indah...



Perumahan atas air.. 


Dalam jam 12.00 kami terus check in sebab cuaca panas sangat n niat untuk berehat sekejap sebelum berjalan tempat lain.

Kami stay di Han Palace Hotel. Hotel nie betul-betul tepi jalan utama..senang nak nampak..
Kredit gambar dari : google


Nie bilik hotel yang kami duduk.... Alhamdulillah, ok n menepati piawaian kami..
Harga masa kami book : RM100.00 semalam.. 
Yang best Naufal x panggil hotel.Dia panggil rumah orang...Hahaha..Mula-mula pelik dia cakap balik rumah orang..sampai hotel dia cakap..Yeah..sampai rumah orang..hahahaha


 Dalam jam 4 kami gerak pegi Semporna Holiday Resort di Tampi-Tampi...
Bayaran masuk sini RM 5.00 seorang..Kanak-kanak free..
Yang bestnya kat sini kalau kita makan di sini, n harga makanan kita lebih RM20.00 kita akan ditolak dari harga tiket kita tue...


  








Ingat nak tunggu sampai gelap, tapi Naufal macam dah mengantuk, so berjalan la balik hotel.....Dan impian ibu Naufal nak makan malam di seaview pun hancur berkecai sebab Naufal dah buat perangai nak tidur...Kecewa sungguh ibu....

Paling sadis, sampai hotel Naufal boleh cergas balik!!!!!!! Kecewa sangat2..Jadi menu makan malam tue cuma Nasi goreng n ikan bakar jer.....

10 APRIL 2016

Nie jadi hal lagi....Naufal x nak balik Tawau..Nak tinggal 'rumah orang lagi'..Menangis-nangis x nak pakai baju jalan..Nak juga pakai baju tidur.....Adui, kecik besar kecik besar jer ibu dia tengok......
Merasalah Naufal pakai baju tidur tengah hari buta dari Semporna ke Tawau...
Turun g pasar pakai baju tidur..
Anak-anak....


Tamatlah percutian 2H1M kami sekeluarga ke Semporna..Niat dihati nak ke Pulau Mabul, Bohey Dulang..Tapi sejak kes-kes penculikan, hati nie tak berapa yakin....Tapi, saya yakin, 1 hari nanti kami pasti menjejaki kaki ke semua pulau yang ada di Semporna..
Menikmati keindahan dan ciptaan Tuhan.

Tiada ulasan: